Sep 28, 2011

Hai. I'm a human.

 Trial SPM sudah pun berlalu pergi ~
gahhhh ! ayat xboleh belahhh. tapi mmg daa habis pun. Seperti yang warga SMK BTHO 2 sedia maklum, pelajar2 SPM yang mendapat 5credits akan ke graduasi. So, masing2 berebut2 nak pergi graduasi (':
Setakat ni, zafira daa ade 4credits. WOOHHHOOOOOO ! kalau ade lagi 1credit, daa layak ke graduasi. Tapi kalau xde rezeki nak pergi graduasi nak buat macam mane. Saya juga seorang manusia. Kalau bahasa orang putih dia, I'm a human. 

Hidup selalau kene kongkong. Bosan laa. mcm2 benda xboleh buat. Nak beli seluar jeans yg style sikit pun daa xboleh. ape lagi yang lain. selalu kene control. Aku xsuke. Aku tgk org lain punye seluar jeans semua smart2, sampai aku, seluar mcm baru turun kampung. bapakk ah. aku xsuke. ape aku nak xblh. yeee, aku paham duit tuu bapak aku punye, tapi kalau semua ikut choice bapak aku xboleh laa. aku nak jugakk bergaya mcm org lain, tapi banyak betul halangan :(  kadang pergi tusyen, tgk seluar jeans Nisa, Aina smart jee. Kadang ade jugak laa cemburu di hati. Seluar aku, hitam jee. Panna punye seluar pun menarik.  Mesti korang pelik kenape tetibe aku post pasal seluar, aku punye suke laa. Like I care what you care ! Aku paham aku perempuan tapi bagi laa aku kebebasan jugakk. Kalau asyik control jee pun susah jugakk hidup.

Aku nak keluar mane2 pun xbleh. Nisa, Aina daa jalan sampai KL dgn mmber2 diarong. Aku nak keluar samapai Jusco pun kadang2 susah. Ape lagi KL jangan citer ah. Masa hari tuu sebelum pergi rumah panna pun, banyak betullah nasihat. Bagi banyak2 nasihat pun xgune laaa ayah kalau asyik nak kongkong jeee ! Semalam, panna ngn nisa ajak pergi tutti, aku pun cakap ah dgn mak aku. Ini conversation aku ngn mak aku :

zafira : mak, farhana dgn nisa ajak pergi tutti frutti.
mak : mak xde duit
zafira : xpee laa, pakai duit zafira
mak : siape nak hntr kau ?
zafira : abg laa hntr
mak : *nada pelik. Kerja kau, kau nak suruh abg hntr.

agak bengang laa aku dengar bile mak aku cakap mcm tuu. Rumah aku daa laa tepinggir dar rumah Nisa dgn Panna. Senang2 jee mak aku boleh cakap mcm tuu. Kalau mcm tuu, kerja mak pun xpayah laa suruh abg hntr, pergi laa beli tudung sendiri dekat shamensi tuu. Mak yang pakai kan, bukan abg yang pakai. Tolong laa maa, jangan asyik nak susahkan bapa nisa pun. ingat kerja dia nak angkut2 zafira jee. abg tuu bukan nya ade kerja, duduk saja jee dekat rumah. So, xkisah laa kan abg 

Aku xnak benci life aku, tapi aku xbeberapa suke dgn hidup aku mcm ni. Tolong laa :( 



1 comment:

Ku Azhar said...

I'm a human too!! hehehe